Lill

Kodu korda 26

Täna käisin ja tellisin köögi ära :). Nüüd pole muud teha kui oodata. Ma vaatasin, et ma kogu jutu olen juba eelmine kord ära kirjutanud…. aga ma ikka eile õhtuni mõtlesin, et äkki ikka tuleb mõni parem idee pähe, aga noh nüüd meil tulebki ikka selline nunnu köök :)

Nii kaua kui eelmine klient oma tellimust arutas, ma siis sättisin meie ust ja tööpinda koos käepidemega nii ja naa. Ma usun, et tuleb selline ilus ja rahulik köök.

Söögilauale leidsin ühe laheda lahenduse. Mõni ikka torkab silma, kuigi ma päevas püüan umbes 20nel disainiblogil silma peal hoida ja enamasti läheb lahe idee juda järgmise postituse poole peal meelest. Aga jube palju väga lahedaid kööke olen küll näinud.

Tehnika tellisime ka ära. Kui algul tahtsin retrot, siis mida rohkem sa seda kuskil pärisköögis nägin, seda vähem see mulle meeldis. Kuidagi ikka oli liiga palju seda. Kõige vähem meeldis mulle õhupuhastaja. Kui me otsustasime lumivalgete uste kasuks, siis langesid ka kõik beezid pliidiplaadid ära.

Nii ma siis läksin e-luxi poodi ja näitasin näpuga, vot see pliit ja see ahi … ja jaaa pürolüüs peab olema :). Õhupuhastajal vaatasin kõige rohkem numbreid, et ikka imeks ja seda vaikselt. Pliidil tahtsin, et kõige suuremad augud ei oleks ainult taga.  Kaste on ju see, mida vaja segada ja mässata. Kartul keeb ju täitsa ise. Nüüd siis tulebki moodne ja heade funktsioonidega. Ok õhupuhastaja on ikka selline pooleldi klassikalise välimisega ja ma loodan, et sobib.

Külmutuskapiga oli hea lugu. Ükspäev jäi silm peale Upo punasele kasutatud külmikule ja seda kahjuks oksjonil. Ilusti ootasin ja vaatasin ja tegin isegi 2 pakkumist – noh esimene kord :). Viimase päeva hommikul oli hind veel täitsa mõistlik ja Kallega sai kokkulepitud ka meie piir. Öösel enne seda ei saanud rahulikult magadagi  ja hommikul läksin poodidesse alternatiive vaatama ja õigesti tegin.

Ma sellele oksjonile ei saanud hästi pihta, aga seda millegi pärast pikendati mitu korda ja inimesed läksid ikka täitsa lolliks seal. Kui see sama külmutuskapp oli seal kuu aega tagasi 5000.- müügis ja keegi ei tahtnud, siis nüüd kui alustati 1.- hinnaga, siis lõpuks müüdi ta maha 6300.- Vot see on see hasart :)

Ühesõnaga seda külmikut ma ei saanud, sest minu piir oli 4000.- :)

Smegi külmikule minu näpud ka taha ei mahu. Ma seal e-luxis ka uurisin, et kui ma võtan neilt kõik muu ka, et palju ma alla saan – 1000.- sain. No kuulge. sellelt 20 tonniselt külmikult tonn alla on ikka naljakas. Pool alla ja ma oleks selle silma pilgutamata enda kööki kaunistama võtnud.

Veel olen vaadanud Nardi retro külmikut. Kas keegi teab selle kohta midagi head öelda? Ükskord osta oksjonil müüdi seda, aga see oli katki ja parandamine oli kümnendik külmiku hinnast. Aga katki oli…äkki lähebki kergesti katki. Mulle ei meeldi kui asjad katki lähevad.

Lõpuks jätsin retro kõrvale ja mõtlesin,  et võtame siis täitsa tavalise valge…nagu ahi :). Esimesena jäi silma Snaige külmik. Ilus kandiline ja silmatorkamatu, polnudki nii väga külmiku moodi. Kallele nii väga jälle ei meeldinud ja siis valisime hinna järgi. Ühes poest leidsime hea hinnaga whirpooli.

Ja nüüd ma leidsin veel SELLISE lehekülje ja seal on snaige külmik ikka väga hea hinnaga

Nüüd ongi külmutuskapp ainuke köögimasin, mis veel otsustamata on :) …ega kellegil ei ole Upo üle ;)

siin on tööpind hästi näha. Ei ole minust mingit õlitajat ja lapsi ka kiusata ei viitsi. Nii et mida kergem puhastada, seda parem.

Rubriigid: kodu korda. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.
Saada E-mail

10 kommentaari postitusele Kodu korda 26

 1. T kirjutab:

  Mul on kodus UPO retro külmik. Sellega on selline lugu, et see praksub. Ma arvan, et iga kord kui nö külmutama hakkab. Magamistuba on köögi kõrval ja kui uks vahelt kinni on, siis ikkagi kostab päris hästi. Remondimees aga ütles, et see pidi normaalne olema.

 2. Helena kirjutab:

  Ahh, ma juba kujutan ette, kuidas mina sellises köögis sehkendama hakkan… ja kolm väikest selli abivalmilt ja särasilmil tööpinna juures ootel/tegudel (no mul neid siin tuleb ka tükki kolm siin varsti kokku). Seninähtu põhjal on meil küll ütlemata sarnane maitse ja mõte :-)

 3. Liina kirjutab:

  minul on just müüa see retrokülmik Nardi (samasugune kui see: http://www.itek.ee/vi-idoc_edit+i732877). täiesti korralik ja hästi hoitud, 3 aastat vana. meie olime masinaga väga rahul ning paiknes avatud köögis ning kõva müra ei teinud.

  nüüd aga ostsime uue köögimööbli ning seetõttu tuleb uus külmik integreeritav.

  nii et kui keegi on huvitatud, siis võib mulle kirjutada (liinav@ut.ee).

 4. A kirjutab:

  meil majapidamisruumis on 1 suur snaige, ca 10 a vana, töötab normaalselt siiani.

 5. triina kirjutab:

  Samuti ei soovita snaiget, minu omal häirib kõige rohkem näiteks see, et valgustus vilets – ülemises pooles imepisike lamp mõtetus kohas ja sügavkülmas pole üldse valgustust. Lisaks veel pudelitehoidja mis kogu aeg sahtli küljest ära tuleb jne st ergonoomika nõrk :)

 6. annika kirjutab:

  ahjaa, meil whirlpooli külmikul 6 tööaasta jookseb, mitte üht riket-muret pole olnud ja tihendid ka tipp-topp..ptüi-ptüi..:)

 7. katariina kirjutab:

  ära osta snaiget. tihendid on viletsad, vaja pidevalt uuesti liimida. üks tuttav ei kuulanud mu soovitust ja nüüd ei jõua ennast ära kiruda…..

 8. A kirjutab:

  mind ka uudishimu vaevab, mis firmaga tegu :)

 9. annika kirjutab:

  tööpind on kivi? kangesti tahaks teada, mis köögifirma siis sõelale jäi:)

 10. Heleena kirjutab:

  Mulle meeldib see köök juba praegu! KUI lahedad käepidemed ja töötasapind näeb välja nagu natuke roostetanud. Väga äge. Külmikute koha pealt ei tea ma midagi. :)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.